La meua vida a Egipte SARA GAITÁN VICÉNS 1 er ESO A


Em diuen Serapia i sóc una dona egipcia de Kemet que viu baix el regnat del faraó Tutankamon . Aquest faraó porta 10 anys al tro i el seu pare va ser Akhenaton .A la mort d`Akhenaton el va succeir Smenkare,però el seu regnat només va durar 1 any. El nostre faraó és molt jove ja que quan agafà el tro només tenia 9 anys.Com a construcciones importants assenyalar que és molt famosa la tomba que està preparant-se per a quan muiga.

Visc a la ciutat de Memfis , ciutat situada al Baix Egipte . És una de les ciutat més conegudes d`aquest imperi i cal dir com a curiositat que totes les cases estan juntes, no hi ha diferències i podem trobar una casa de rics envoltada per moltes cases de gent pobra.Les cases les fem amb adob perquè no hi ha molta madera i la poca que tenim ve del Líban.Encara que no tenim ni sistemes sanitaris, ni aigua corrent,ni desaigües ,som molt nets i construïm abocadors darrere les cases.Les cases dels nobles tenen jardins i destacar el temple com edifici molt important fets de pedra , amb una avinguda llarga fins la porta, després un pati,la sala hipòstila i ja el santuari.


Jo com a comerciant (ja que les dones podem ser-ho al igual que el homes perquè les dones som igual als homes en molts aspectes) no visc en una vil la sinó en una casa normal, feta d`adobs amb un akhet per saber quin hora és . La meua casa està dividida en tres estàncies, en la primera trobem l`entrada amoblada amb un banc per a col locar una divinitat protectora,després l habitación ceremonial per a rebre convidats i per últim un dormitori-cuina.Les meues cadires,cistelles són molt simples amb una tauleta individual per menjar.La meua roba consisteis en una tela de lli amb sandàlies d espart perquè les de pell només les poden comprar els rics.Tots els dies em pinte la cara obviament,i em dedique a la venta de perfums. Com tots sabeu, els egipcis cuiden molt la seua imatge, robes, pintures, perfums per tant el meu negoci funciona molt bé.Utilitze el shemu i segons l`epoca de l`any venc perfums més forts o suaus.En relació a la meua alimentació dir que bevem cervesa i mengem pa ,moltes verdures ( cebes, all porro,cogombres…) i en quant a carn ,el porc.No em puc permetre veure vi, només els rics.També mengem pollastre i peix que es pesca al riu Nil.

Com he dit abans soc comerciant de perfums. Per quina raó? Perquè soc una persona molt extrovertida, que parle molt i sé vendre molt bé el meus productes. Les dones riques no poden resistir-se als olors que porte .He de vendre molt perquè he de pagar impostos i sobreviure ,tasca difícil quan no pertanyes a la gent noble.Vull afegir que els nostres faraons es momifiquen i el seu sarcòfag es guarda a una tomba,normalment amb forma de piràmide. Com he explicat al principi la del nostre faraó està en periode de construcció.

Vull concloure afegint que m `encanta la meua vida a aquesta època que està plena de misteris, bellesa,gent, moviment, viatges i perfums, una bona barreja.










Comentaris