La meua vida a Egipte . Joan Moliner Guijarro1rB


Estem a l'any 25 del regnat del faraó Ramsés segon fill del faraó Seti primer. Ramseés també conegut com el Gran, a participat en moltes guerres, algunes de les guerres més importants en les que va lluitar, com la guerra contra l'aliança sirio-hitita del rei Muwatalli segon o les expedicions a Àsia que va dirigir a més de què va conquerir algunes petites parts de Líbia estableixen colònies, també va ser un faraó que va manar construir grans monuments com l'ampliació del temple d’Abidos o el d’Osireion en Karnak també va acabar la gran sala hipòstila del temple d’Amon a més de moltes més construccions com el seu temple esculpit en pedra a Nubia.
Però passem a un altre tema i parlem de la meua ciutat.

La meua ciutat s’anomena Menfis i és una de les més grans d’Egipte, sempre esta plena de gent per totes parts sobretots als mercats on dones venen productes de lli elaborades per elles per guanyar alguna cosa a canvi perquè no s’utilitza la moneda ni els diners, també hi ha pescadors venent peix acabat de pescar… Els carrers de la ciutat són prou estrets i les cases molt pegades unes a altres amb poc espai algunes de les construccions més importants són per eixample el temple de Ptah. També està la gran estàtua de Ramsés segon feta de pedra calcària i prou construccions més.



La casa en la qual jo visc és petita, no té cap finestra, però sí un parell de forats al terrat perquè es ventile, és molt fresca però no té quasi llum per això utilitze metxes banyades en oli per il·luminar-me. Hi ha un dormitori, una cuina, un estudi i una sala més gran per menjar. Per poder treballar amb molts papirs damunt la taula de fusta amb diverses metxes per il·luminar a més de la representació de la deessa Maat. La sala per dinar hi han diverses tauletes amb escultures de deus, a més la casa està pintada de blanc i està prop de centre de la ciutat. Tots els matins vaig a casa del jutge Adio que és amic meu per trebajar, ja que soc l’escriba que redacta tots els seus informes, després de treballar una estona, Adio i jo parlem una estona abans de l’hora de dinar, després de dinar vaig al mercat per veure que hi ha i després torne a casa per agafar les ferramentes per caçar aus i vaig a caçar algunes aus al riu ara durant l’estació de Peret perquè a l'acabar de portar el kemet el riu està per aus.

Com ja he dit treballe amb el jutge Adio com a escriba redactant els seus informes o apuntant diverses dades sobre la quantitat d'impostos ames d’acompanyar-lo a cobrar impostos de tant en tant.

La tomba del nostre faraó Ramsés es troba al vall dels reis al nord, tomba que va manar construir al principi del seu regnat i es va finalitzar sobre l’any 21 del seu regnat és una tomba amb 468 metres quadrats una de les més grans que hi han sigut construïdes.
Un dia just quan estava a punt de començar l’estació de shemu, quan vaig arribar a casa vaig trobar a l’entrada un tros de papir en el qual posava que després d'acomiadar-me d’Adio l’havien detingut uns policies acusant-lo de manipular un informe de recaptació d’impostos per poder aconseguir beneficis propis.

Vaig anar corrent a parlar amb un amic meu i d’Adio anomenat Neferi que era un Nubi que formava part de les tropes d’elit estrangeres del faraó li vaig anomenar l’ocorrit i em va dir que ja s’avia assabentat i que els policies estaven controlats per un capità de la policia anomenat Aferanti que ja abans havia detingut a alguns jutges per aquella mateixa raó. Neferi i jo ens vam posar a investigar sobre l’ocorit i va manar a casa d’Adio per començar, vam trobar uns papers en els quals estava escrit un informe dient que segons les sospites que tenia Adio va trobar que un parell de vegades la riquesa d’Aferanti hi havia crescut considerablement coincidint en les dades en les quals havia detingut als jutges i havia adquirit exactament la mateixa quantitat de cereals per la qual acusava els jutges d’haver furtat, vam estar un parell de dies més investigant i vam trobar que Aferanti havia pagat a una persona perquè canviara les dades dels informes sense que es notara la diferència respecte a l’’informe.

Vam presentar les nostres proves al jutge que estava per damunt en poders que Adio, va examinarles i va manar investigar tambe per asegurarse de que tot era veritat finalment va detendré a Aferanti i va posar en llibertat a Adio i algun jutge més detingut per Aferanti, i va tancar a Aferanti per un temps.
I així és com tot va tornar a la normalitat.


Comentaris