La meua vida a Egipte Candela Gaitán Vicéns 1ºESO A

El meu nom és Amunet, soc una dona que viu a Egipte ( Kemet per a nosaltres) i al poder trobem ara al faraó Ramsés II , considerat el tercer faraó de la dinastia XIX d `Egipte.És el fill de Seti i Tuya i el seu avi Ramsés era djati del faraó de la dinastia XVIII Horemheb. Dir d`ell que va guanyar la batalla de Cadeix fa 3 anys contra els hitites.Porta al voltant de 23 anys al tro i també assenyalar que trobem a Memfis una estàtua colossal d`aquest faraó.
Visc a la ciutat de Tebes , ciutat situada a l`Alt Egipte . És una de les ciutat més conegudes d `aquest imperi i on trobem moltes cases, totes pegades, carrers estrets , vil les de rics o nobles amb jardins i al costat cases de pobres.Les cases les fem amb adob perquè no trobems molta madera i la poca que tenim ve del Líban. No tenim sistemes sanitaris, ni aigua corrent,ni desaigües , però som gent molt neta i construïm abocadors darrere les cases i destacar el temple com edifici important fets de pedra amb una avinguda llarga decorada amb esfinxs fins la porta, després un pati,la sala hipòstila i ja el santuari amb el Déu.
Si he de parlar de la meua rutina ,dir primer que visc a una cosa normal feta d`atovó en la que podem distinguir 3 parts o habitacions. Primer trobem l`entrada amb un banc on tinc la divinitat que protegeix la meua familia, després una habitación ceremonial on rep totes les visites diaries i finalment una habitació que gaste al mateix temps de cuina i dormitori, sense jardí perquè només és per a rics . Com a persona normal el meu mobiliari és també senzill, cadires, cistelles i en comptes d`una taula gran, tauletes menudes per dinar.Tots els dies la meua roba és la mateixa, una tela blanca de lli i unes sandàlies d`espart, sols els rics tenen de pell. Em maquille tots els dies per protegir-me del sol i dels mosquits i insectes en general.Com a bona artesana , tots els dies treballe el fang a ma casa, és una casa-taller i gràcies al akhet puc controla l `hora.També tinc en conter el shemu per controlar les estacions.És un privilegi com a dona poder treballar cosa que en aquesta època ens ho permitixen. Qui compra les meues escultures? Gent rica i gent pobra.En què consisteix la meua alimentació? Com no em puc permetre vi , bec cervesa i com no m `agrada molt el peix que es pesca al Nil, mescle verdures com les cebes amb carn com pollastre i molta molta fruita amb mel perquè m `encanten els dolços.

Si torne a parlar de la meua feina o treball dir que m`encanta la sensació de moldejar el fang. Faig de tot plats, gots, gerros i atuells .Els més decorats van directes a les cases dels nobles on quasi totes les nits reben convidats.Les més rudimentàries són per a les cases dels pobres perquè han de posar el menjar damut d`aquesta vaixella. Per últim, m agradaria comentar que ací quan mors et momifiquen ,et posen en un sarcòfag amb aixovar a una tomba. Els faraons tenen el privilegi de guardar aquests en piràmides.La del nostre faraó encara no està preparant-se però de segur que serà preciosa feta amb pedra per a que perdure.

Per concloure diré que sóc molt feliç vivint ací ,a aquesta època i fent el que més m`agrada, treballar amb les mans.

Comentaris