La meua vida a Mesopotàmia. Carla Mestre Carbó 1rB




Hola soc Ucta! Visc a Ka-dingirra. En aquests moments el rei és Hammurabi, que regna Ka-dingirra des que vaig nàixer. 

Ka-dingirra està emboltada de grans muralles, els nou barris que hi ha a la ciutat són Shuanna, Eridu i Te.e a l'est de l'Eufrates i Tuba i Komar a l'oest. Els altres són Kadingira, Kuliab i la Ciutat Nova a l'est, i Bab-Lugalirra. A la ciutat hi ha diversos monuments importants com l'E.nam.khe, E.tur.kalam.ma i E.mes.lam que són alguns dels temples de la ciutat. 

Visc a una societat jerarquitzada aleshores soc una esclava d’una família rica de l’aristocràcia. No tinc una casa i visc a la casa dels meus amos, en una habitació molt menuda i sense moltes comoditats, compartisc l’habitació amb ma mare i amb una altra xiqueta que es va quedar sense pares i la van comprar com esclava. L’habitació té uns feixos de palla on els quals dormim i uns trossos de tela per a tapar-nos per no tindre fred a la nit. El nostre amo ens obliga a portar un tros de tela d'un muscle fins als genolls, la tela és una tela rugosa i molt bruta a què no podem llavar-la. Nosaltres al ser esclaves mengem molt poc i sempre mengem el mateix, mengem ordi que amb això fem una espècie de pasta. 


Nosaltres tres tenim un pla per escapar-nos de l’esclavitud sense incomplir les lleis del Codi d’Hammurabi. El pla consisteix en el fet que entre les tres anem a estalviar per comprar un esclau que segons les lleis si ho aconsegueixes pots alliberar-te de la teua esclavitud. Com ho farem? Doncs totes les monedes que veiem per terra agafar-les, venent objectes que farem amb ceràmica ... Ja portem uns quants diners estalviats. Quan per fi aconseguim la llibertat, amb l’ajuda del germà de ma mare que està en llibertat, farem un negoci de ceràmica i vestits, nosaltres els farem i ell els vendrà, ja que som dones i nosaltres no podem. Després ens repartirem els diners entre els quatre. 

Ja fa un temps que estem en llibertat, ens va costar prou aconseguir-ho tot però treballant i amb un gran esforç ho vam aconseguir, en el tema del treball ens està anant molt bé, el seu germà sí que va acceptar i ara la casa menuda 

que vam comprar la utilitzem per a fer els vestits i les figures de ceràmica. Ens hem comprat una casa més gran i més al centre de la ciutat. El negoci està tenint molt d’èxit, tota la ciutat està parlant del nostre comerç. En conclusió pots aconseguir el que vulgues amb treball i esforç.

Comentaris