LA MEUA VIDA COM A NEANDERTAL Joan Frasquet Arenas 1º B ESO


El primer raig de sol que va entrar a la cova d'eixe dia tan important va despertar a Brom, era hivern i durant alguns mesos anava a fer molt de fred. Així que havien de fer molta roba en pells d’animals.

Per a ell, eixe dia, no era un dia qualsevol, era un molt especial, anava a fer la seua primera caça, amb quatre membres de la seua tribu nòmada. El dia anterior estava preparant-se totes les llances i arpons que necessitaven per a caçar. Les llances tenien una pedra tallada en la punta del pal, perforada i ben tallada perquè quedara ben afilada, els arpons sols servien per a caçar peixos i poca cosa mes, també va preparar còdols per a llançar-los a l’animal.

Ell volia que la seua llança fora la més afilada perquè volia fer una bona cacera. Es van anar cap allà i de sobte Brom va veure un cérvol. Va parlar amb els seus companys de caça per a fer una bona tàctica per a caçar-lo. Brom i dues persones més van anar al davant i els altres dos que quedaven per darrere. Van caçar al cérvol i abans de tornar a la cova, li van llevar les parts que no es podien menjar com la pell que l’utilitzaven per abrigar-se a l’hivern. 


Quan van aplegar a la cova amb el cérvol, el xaman de la tribu: Gram, va organitzar una cerimònia per a que Brom es menjara el cor de l’animal juntament amb la seua tribu en la foguera. Gram sempre li deia a la tribu que quan et menjaves el cor d’un animal, et donaria totes les seues forces i t’acompanyaria tota la teua vida, Brom es va menjar el cor, així que el cérvol li donaria totes les seues forces i l’acompanyaria tota la seua vida. Els altres membres de la tribu ja es podien menjar els restos de tot l'animal. 

Quan van acabar tots, Brom va pintar en la cova l'animal. Brom ho va pintar amb pigments d’origen mineral amb pedres. Per a Brom eixe dia va ser el millor de la seua vida i va ser la primera caça de moltes més perquè ara ell ja pertanyia al grup de caça de la tribu. Gram el xaman estava molt feliç perquè ell sabia que Brom serà un dels millors caçadors de la seua tribu.

Crec que Brom era un xiquet que ha fet un bon treball perquè s’ha esforçat molt caçant i afilant les llances, a més a l'haver-se menjat el cor de l’animal ja no estarà nerviós en les caceries que farà més endavant.

Comentaris