La meua vida a Egipte. Ariadna Camarena Serra. 1rB



Corria l´any 2.563 a.C. a Gizeh, a la vora del riu Nil, on vivia el camperol Akins amb la seua dona i els seu tres fills.

Akins es dedicava al connreu de blat i cigrons a les terres del faraó Keops. Feia llargues jornades, de sol a sol, per a aconsseguir una collita abundant, per tal de poder baratar-la per teixits i altres aliments amb comerciants i artesans a la ciutat, a l´altra part del riu Nil.



Akins estava molt preocupat per finalitzar la collita a temps, ja que s´acostava l´estiu i era l´época de la creixcuda del Nil. Això significava que tot el que no collira ho perdria, però això als nobles del faraó els donava igual, ja que Akins els tenia que pagar els tributs igualament, apart de donar-los una part de la seva collita.

A Akins l´ajudaven els seus 3 fills: Nkosi, Nassor i Yafeu. Eren jovens, valents i molt forts. I ells eren una altra de les grans preocupacions d´Akins...

Durant la creixcuda del Nil, com que les terres llaurades s´inundaven i nos es podien conrear, Akins sabia que deixaria de vore als seus fills, perque el faraó obligava a tots el joves camperols a que col.laboraren amb la construcció de la piràmide que estava construint-se per a que quan ell morira, l´enterraren dins. 

Altres anys, Nkosi i Nassor, com que eren molt forts, havien estat a la pedrera tallant i traguent grans blocs de pedra per a la piràmide, que els esclaus arrastraven fins el lloc on estaven construint-la.

En canvi, Yafeu, que era molt intel.ligent, col.laborava en la construcció de la cambra funeraria i en idear les trampes i passadissos secrets per a que ningú puguera emportar-se el gran aixovar després d´enterrat el faraó.

Estava arribant la fi de la collita i Akins estava molt content perque finalment havia pogut arreplegar tota la collita i havia segut un any molt bo de molta producció.

A la setmana següent, Akins i els seus fills carregaren 10 sacs de blat i 2 de cigrons i, amb una barca, creuaren el Nil per a traslladar-se a la ciutat per a baratar en el mercat la seua collita per fruites, carns i teixits abans de la creixcuda del Nil.

Amb el que havien baratat, tornaren a la seua humild casa d´avotó, però l´alegria per tot el que havien intercanviat els durà molt poc... Havien rebut un papir de part d´uns dels escribes del faraó per a que a la setmana següent Nkosi, Nassor i Yafeu s´incorporaren a les obres de construcció de la piràmide per al faraó Keops.

Durant els 4 mesos que durà la creixcuda del Nil, Nkosi i Nassor treballaren junts en la cantera. Eren els encarregats de les tasques de mesurar i tallar els blocs de pedra per al remat final de la piràmide ja que, després de quasi 27 anys, les quedava molt poc per a acabar la piràmide.

Per la seus part, Yafeu ja tenia enllestides totes les trampes i passadissos que farien impossible a qualsevol lladre entrar per a furtar les abundants joies dels aixovar o per a profanar el sarcófag del faraó.

Finalment, quan el Nil tornava al seu cabal habitual, la piràmide pogué ser acabada i els tres germans pogueren tornar a casa junt a la seua familia després de quasi 4 mesos.

Però el que no s´esperaven era la sorpresa que el faraó els tenia preparada... En recompensa pel seu bon treball i lleialtat, el faraó Keops els donà la possibilitat de pertanyer als seu exercit, concedint-los una gran quantita d´or i terres.

Ells, sense pensar-ho dues vegades, acceptaren i, en tornar a casa, Akins i tota la familia feren una gran festa per a celebrar la tornada a casa dels seus fills i la gran recompensa del faraó Keops al treball tan ben fet per part de Nkosi, Nassor i Yafeu.

Comentaris